Naar de inhoud springen

#17 Een week met Barbara // IBIZA

#EENWEEKMETBARBARA

Deze week een andere editie van #werkweekmetbarbara dan je gewend bent. Afgelopen dinsdag ben ik terugkomen uit Ibiza. Zoals je in de vorige blog kon lezen had ik al veel voorbereid voordat ik naar Ibiza ging, ik moest nog een klein beetje werken. 

In deze blog neem ik je mee in mijn week. Een klein stukje van mijn werk maar voornamelijk van mijn vakantie met leuke tips voor als je naar Ibiza gaat! Onder deze blog zal ik een aantal tips voor je opsommen! In totaal zijn wij negen hele dagen op Ibiza geweest. Wij waren hier met een ander stel waar we heel goed bevriend mee zijn 😊.

CORONA // Wat merkten we hiervan op Ibiza?

Ondanks de Corona hebben we echt een heerlijke vakantie gehad. Op het eiland merk je eigenlijk weinig van de Corona. Op de luchthaven en in het vliegtuig is het dragen van een mondkapje verplicht. Verder moet je op het eiland alleen verplicht een mondkapje dragen in winkels, supermarkten en eventueel in het openbaar vervoer. Bijna alle restaurant en beachclubs zijn open, zelf hoef je hier geen mondkapje te dragen, personeel draagt wel een mondkapje. Discotheken zullen, zoals het er nu naar uit ziet, het hele seizoen gesloten zijn. Omdat er zo weinig toerisme is geweest afgelopen tijd, is de natuur zo prachtig nu 🌴! Het water is mega blauw, je ziet zoveel mooie vissen in het water. Het eiland is momenteel echt magisch

MY OFFICE FOR THE WEEK // ’s Ochtend wanneer iedereen nog sliep (lees: om 9:00 😅) pakte ik mijn laptopje erbij. Een aantal mailtjes beantwoorden, socials online zetten en het uitsturen van facturen. Kleine dingetjes die wel even moesten gebeuren. 

FIRST BEACH DAY // De eerste dag op het strand 🌞. Wij zijn zijn naar Cala  d’Hort gereden. Hier kijk je op het rotseiland Es Vedrà. We hebben hier heerlijk geluncht bij El Carmen. Tip, de Paella is hier heerlijk! Normaal gesproken is het op dit strandje super druk, eigenlijk zo druk dat je er niet eens kan liggen. Maar door de Corona was het veel rustiger op eiland waardoor je alle mooie plekjes kon zien. Vanaf 1 juli werd het steeds iets drukker. 

RENT A CAR // We hebben voor de hele vakantie een auto gehuurd. Hiermee hebben we het hele eiland rond gereden! Naar alle mooie strandjes, stadjes, restaurantjes. Een auto huren op Ibiza is wel echt een aanrader, dan kun je alle mooie pareltjes van het eiland zien 🐚. Het rondrijden alleen al is een feestje op zich. 

FORMENTERA // Wij zijn al vijf keer op Ibiza geweest maar nog nooit zijn we op Formentera geweest. We hebben al zo vaak gehoord dat we echt een keertje naar Formentera moesten gaan. Nu we wat langer op Ibiza waren leek het ons heel leuk om hier naar toe te varen. We hebben een bootje gehuurd en zijn naar Formentera gevaren. De foto van de zee hebben we zelf gemaakt! We hadden een drone (mijn vriend en ik moest hem dragen 😜) meegenomen en hebben echt prachtige beelden gemaakt. We hadden de boot op anker gelegd en werden opgehaald door een klein bootje om te gaan lunchen bij Juan y Andrea. De ober adviseerde een heerlijk flesje wijn. Echt een top dag! Let wel op als je zelf een bootje gaat huren, er zijn best wel wat hogere golven aan het eind de dag dus je moet echt weten hoe je op zee moet varen 🌊. 

EIVISSA // Heerlijk rondlopen in de haven van Ibiza stad. Hier liggen echt de grootste boten ever. Heel gaaf om te zien. Daarna nog rondgelopen in Ibiza stad zelf. Zoals je hier ook weer ziet in de lucht zo blauw en de zee ook. Echt prachtig is het 🌴. Sommige winkeltjes zijn niet open maar het komt steeds meer bedrijvigheid op het eiland. Deze gave strandtas heb ik gekocht bij Sluiz. Dit is op de route naar Santa Gertrudis.   

VIEUW // De een na laatste dag. We hebben heerlijk uitgebreid geluncht bij Ses Boques. Een super mooi, relaxed lunchtentje. Je kan hier niet echt op het strand liggen, er liggen hier grote stenen dus niet echt comfortabel. Op deze foto hebben we de auto langs de weg gezet om onder andere deze mooie foto te maken 📸. 

IBIZA // Tips voor jou!

  • Jockey Club, Ses Salines. Hier kun je heerlijk op het strand liggen of een bedje huren. Je kunt hier heerlijk lunchen en de vibe is echt top! Mijn aanrader hier is de Burrata salade met rode biet.  
  • Bambuddha, Santa Eùlaria. Als je én een super entourage zoekt én mega lekker Aziatisch eten, dan moet je hier echt naar toe gaan! Wel van te voren even reserveren.
  • Amante Beachclub, Cala Sol Den Serra. Dineren in de rotsen met uitzicht over de zee. Dit uitzicht is echt waanzinnig. Het eten is ook top, tip is hier de entrecote! Echt sappig en mals. Bediening is heel vriendelijk en geeft je goede tips over eventuele wijntjes. Ook hier even reserveren. 
  • Ses Boques, Playa de Ses boques. Zoals ik al benoemd heb kan je hier echt heerlijk lunchen, prettig sfeertje. Tip om hier te bestellen is de tonijn tartaar! 
  • On the beach, Cala San Vicente. Het strand is hier heerlijk uitgestrekt. Op dit strand bevindt zich een super gezellig knus lunchtentje. Echt Ibiza vibe, je kijkt hier je ogen uit. 
  • Sluiz, Santa Gertrudis. Een interieurzaak zoals je deze nog nooit eerder hebt gezien. Ze verkopen hier ook kleding voor zowel mannen als vrouwen. 
  • La Luna Nell’ Orto, San Miquel. Een super Italiaans restaurant! Een mooi gezellig terras, heel knus. Italiaanse gerechten die je niet overal op de kaart ziet staan. Ze hebben hier geen pizza’s maar genoeg andere overheerlijke gerechten. 
  • El Carmen, Cala  d’Hort. Normaal gesproken is dit strand zo druk maar nu kun je hier heerlijk liggen. Bij El Carmen kan je echt fijn lunchen met mooi uitzicht. Tip, Paella en Sangria met Cava.